Ammesamtale

Det beste rådet jeg kan gi en som snart skal bli mamma, er å være forberedt! Forberedelse og kunnskap, som en ammesamtale vil gi, er nøkkelen til en god ammestart. Jeg møter veldig mange nybakte mødre som sier de ønsker at de var mer forberedt på ammingen og de første dagene etter fødselen, fordi da kunne mange frustrasjoner og problemer vært unngått.

Hvorfor er ammesamtale nyttig?

Jeg vet selv at når man er gravid, så er fødselen det man tenker mest på. Man tenker at ammingen, det kan man alltids lære etter at barnet har kommet. Men den første ammingen skjer like etter fødsel, og for de fleste blir både denne og de neste ammingene tryggere om man vet hva man skal forvente.

Å komme til en ammesamtale er nyttig enten du blir mamma for første gang eller har barn fra før. Har man vært gjennom en vanskelig ammetid med tidligere barn, eller gruer deg til ammingen av annen grunn, ser jeg at mange har spesielt god nytte av en ammesamtale. Da går vi gjennom tidligere ammeforløp og lager en plan for hvordan det skal bli bedre denne gangen, slik at du opplever trygghet i det som kommer.

For deg som skal bli mamma for første gang, men ikke ønsker å delta på ammekurs, kan en ammesamtale være veldig nyttig. Da går vi gjennom hva som skjer de første timene og dagene etter fødselen, og snakker om de tingene som er viktig å vite for at du skal få den beste starten sammen med babyen din. Jeg svarer selvfølgelig også på spørsmål du/dere måtte ha om amming og barseltid.

Book online eller send en henvendelse for å bestille tid til ammesamtale. Ta gjerne med partner på samtalen.

Å være forberedt, og å vite hva man kan forvente vil ofte gi en barseltid med mindre bekymringer.

Utsnitt av gravid mage, kvinne holder på bar gravid mage.