Doula

For et par år siden begynte jeg å tenke på det å bli doula. Det kunne på en perfekt måte supplere ammeveilederutdanningen min til å kunne bidra enda mer! Nå kan jeg få muligheten til å være en støtte, til å informere, til å gi omsorg og trygghet fra svangerskapet gjennom fødsel og i barseltiden.

Så hva er, og hva gjør en doula?

En doula er en fødselspartner/fødselshjelper som gir emosjonell, informativ, fysisk og praktisk støtte til en kvinne og hennes partner både før, under og etter fødsel.

En doula har ingen medisinske oppgaver, og skal på ingen måte erstatte jordmor eller annet helsepersonell. En doula skal vite om den fødende og partners behov, ønsker og tanker, og kunne støtte dem og gi trygghet på en så god måte som mulig.

Hva slags støtte og hjelp en doula gir er helt opp til hva den som er i fødsel og hennes partner ønsker. Det kan være alt fra å være i rommet som trygghet, gi massasje, akupressur, informasjon. Det kan være fødsels -og ammeforberedende kurs, ammeveiledning etter fødsel.

Vi skal ikke overta partners rolle, men være en støtte og ressurs for begge to slik de ønsker det.

Forskning viser at det å ha en doula med på fødsel har en rekke fordeler! Les mer om doulaeffekten her.

Lurer du på om jeg kan være din doula?

Jeg gleder meg til å kunne gi doulastøtte til deg som ønsker det.

Jeg brenner for at du skal eie din egen fødsel, at du skal ha kontroll og være forberedt, og at du skal sitte igjen med en god følelse etter fødsel!

Både i svangerskapet, i fødsel og etter fødsel ønsker jeg å kunne være en støtte og hjelp for deg og din partner.

  • I svangerskapet kan jeg gjennom samtaler lære deg, din partner og deres ønsker å kjenne, og gi dere verktøy som dere kan bruke i fødsel.
  • I tillegg vil jeg være der for dere under fødselen og hjelpe dere å bruke det dere har øvd på i svangerskapet.
  • Med ny baby i hus er det mange nye ting å forholde seg til, for mange en tid der omsorg og støtte betyr mye. Jeg kan veilede i amming og flaskemating, babystell og være der for dere omd et er ting dere ønsker å snakke om.

Jeg tilbyr ulike pakker av doulastøtte, og kan tilpasse det slik at du får den støtten og tryggheten du trenger og ønsker.

Hvis du har spørsmål eller er nysgjerrig på om det er noe for deg, eller du allerede har vurdert å ha med deg en doula – ta kontakt for en uforpliktende prat.

Doulapakker – priser